2020-12-23 11:47:19• hírek • Szatmár.ro

Huszonnégy fős migránscsapatot állítottak meg a szatmári határőrök

Újabb nagylétszámú közel-keleti bevándorlókból álló csapat próbált meg átkelni a magyar határon, hogy Nyugat-Európa felé folytassák útjukat – sikertelenül. Az illegális határátlépést a Szatmár megyei határőrök és magyarországi kollégáik akadályozták meg.

A határrendészet közleményéből kiderül, hogy a 24 személyt számláló csoportot szíriai, iraki és palesztin menekültek alkották, akik december 22-én, éjjel Börvely közelében próbáltak meg átszökni a zöldhatáron.

Az akciót éjjel, fél 3-kor hiúsították meg a román hatóság emberei, akik éjjellátó készülékkel figyeltek fel egy népes csapatra, akik gyalogszerrel közelítettek a határvonalhoz, így azonnal értesíteni tudták magyar kollégáikat, akikkel közösen csaptak le a migránsokra.

A közleményből továbbá kiderül, hogy a bevándorlókat a határrendészet szatmárnémeti területi irodájába vezették, ahol kihallgatták őket. Kiderült 14-en Szíriából, 9-en Irakbók, és egy személy Palesztinából indult útra, hogy mindannyian Németországba érkezzenek. A csapatot huszonkét, 18 és 48 év közötti felnőtt alkotta, illetve velük tarott két kiskorú is, egy 2 és egy 9 éves gyerek.

Az illegális bevándorlók ellen a hatóság eljárást kezdeményezett, az országhatár illegális átlépésének vádjával.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: